Listen now!

MOOON

 facebook   instagram   youtube 

MOOON, drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel die met een flinke dosis muziek de buurt onveilig maken. Met hun garage/blues met diverse surf invloeden en een vleugje psychedelica speelde ze de afgelopen vier jaar in allerlei zalen en op festivals zoals de Popronde, het rondreizende festival van Nederland. Maar ook op o.a. Paaspop. De stevige baslijn van Tom de Jong, flinke drums van Gijs de Jong en de bluesy gitaar van Timo van Lierop maken deze band compleet. Invloeden uit de jaren '60 en '70 zijn zeker aanwezig! Op 6 oktober 2017 kwam debuutalbum ‘MOOON’s Brew’ uit via Excelsior Recordings, uiteraard met de single ‘Mary You Wanna’. De grootste hit van de band met over de 100.000 views op YouTube! Na de uitverkochte release show ging MOOON op tour door heel het land. Lovende kritieken kwamen er al snel terug van de pers.

“Ze maken een brouwsel van onder andere garage, country, surf, blues en psychrock. Oftewel MOOON’s Brew, zoals de albumtitel ook klinkt. Het is een appetijtelijk geheel en vaardig opgeklopt geheel. Deze gasten bespelen hun instrumenten als ware virtuozen en schakelen met opvallend groot gemak tussen de verschillende stijlen” – Randy Timmers - OOR

Op 31 oktober speelde MOOON op de nationale televisie: De Wereld Draait Door wel te verstaan. Hier kregen ze van Matthijs van Nieuwkerk te horen dat ze op Eurosonic/Noorderslag 2018 spelen. MOOON’s Brew smaakt naar meer! 

In 2019 verscheen de opvolger van het succesvolle debuut 'MOOON’s Brew', getiteld 'Safari'. Het album neemt je mee op een muzikale reis ver weg van het drukke stadsleven naar het dierenrijk. MOOON laat met dit concept album een andere kant van zichzelf horen. Er is meer plaats gekomen voor psychedelische invloeden uit de jaren ’60 en ’70 maar wel op zijn MOOON’s. MOOON speelde een succesvolle clubtour in Paradiso, Rotown, EKKO, Effenaar, VERA, Merleyn, Volt met als afsluiter de verplaatste show in een uitverkochte Cacaofabriek. Nu gaat de band zich focussen op nieuw materiaal. 


Shows


Geen toekomstige optredens (meer) geregistreerd.test