Listen now!

Wolfendale

 facebook   instagram   youtube 

Na het succes van hun debuutalbum ‘Foghorn’ is de Eindhovense indierockband Wolfendale even van de radar verdwenen.
In die periode werd hard gewerkt aan een passende opvolger van ‘Foghorn’. Bij de afronding van het tweede album besloot de band het toch niet uit te brengen, er bleek behoefte aan meer onderzoek. De honger naar verdere uitbreiding van Wolfendales muzikale universum was nog niet gestild. Een nieuwe impuls kwam er in de vorm van een eigenhandig door de band gebouwde studio; een speeltuin om de veelheid aan muzikale ideeën en verhalen verder uit te diepen.

Met het nieuwe album ‘Periscope’ laat Wolfendale een ander geluid horen dan op het debuutalbum. Het nieuwe album bevat nog steeds herkenbare componenten; de dromerige, sfeervolle klanken met een steevast donkere ondertoon; er wordt echter meer geëxperimenteerd met synths, samples en elektronica, de teksten zijn directer en persoonlijker. De eigenzinnige opbouw van het album laat de luisteraar nadrukkelijk de ontwikkeling van de nummers volgen en het geluid is voller en bombastischer dan op ‘Foghorn’ en doet denken aan bands als Radiohead, en Alt-J.

Het eerste wapenfeit is onlangs uitgekomen, de single ‘March ‘is te beluisteren op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, Google Play en YouTube.. ‘Periscope’ verschijnt eind 2018.


Shows


Geen toekomstige optredens (meer) geregistreerd.test